Wieloowocowy napój

Na 4 porcje: ●1-1,5 l. soku jabłkowego (bez dodatku cukru) lub kompotu jabłkowego (lekko posłodzonego) ●kilka plasterków ananasa z zalewy ●kilka świeżych truskawek i inne dowolne owoce (mogą być np. morele, mandarynki) ●sok z cytryny (do doprawienia) ●miód.

Truskawki umyj, osusz i oszypułkuj, pokrój na połówki. Mandarynki lub morele umyj i obierz, podziel na cząstki.

Krążki ananasa osącz z zalewy i pokrój je na mniejsze kawałki. Owoce włóż do szklanej dużej wazy lub dzbana.

Owoce zalej sokiem lub kompotem jabłkowym, wymieszaj. Dopraw do smaku sokiem z cytryny.

Reklama

Na koniec dodaj do napoju odrobinę miodu (do smaku). Przed podaniem przelej do szklanek, podaj ze słomkami.


Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Świat kobiety
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 1 duże mango, 1 laska cynamonu, kilka całych ziarenek kardamonu, korzeń imbiru (5 cm), 2 duże pomarańcze, 2 limonki, 4-5 łyżek naturalnego miodu, sos karmelowy, pestki dyni więcej