Wieloowocowy napój

Na 4 porcje: ●1-1,5 l. soku jabłkowego (bez dodatku cukru) lub kompotu jabłkowego (lekko posłodzonego) ●kilka plasterków ananasa z zalewy ●kilka świeżych truskawek i inne dowolne owoce (mogą być np. morele, mandarynki) ●sok z cytryny (do doprawienia) ●miód.

Truskawki umyj, osusz i oszypułkuj, pokrój na połówki. Mandarynki lub morele umyj i obierz, podziel na cząstki.

Krążki ananasa osącz z zalewy i pokrój je na mniejsze kawałki. Owoce włóż do szklanej dużej wazy lub dzbana.

Owoce zalej sokiem lub kompotem jabłkowym, wymieszaj. Dopraw do smaku sokiem z cytryny.

Reklama

Na koniec dodaj do napoju odrobinę miodu (do smaku). Przed podaniem przelej do szklanek, podaj ze słomkami.


Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Świat kobiety
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 2 łyżki świeżo zmielonej kawy • 1/2 łyżeczki startej skórki cytrynowej • 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej • 1 łyżeczka zmielonych orzechów włoskich lub cynamonu • 6 goździków •... więcej