Witaminowy koktajl z botwinką

Składniki na 2 porcje: • pęczek botwinki • pół pęczka natki pietruszki • pół szklanki naturalnego soku jabłkowego • gruszka • 6 ciemnych winogron.

1. Botwinkę umyj, łodyżki i liście wrzuć do blendera razem z natką pietruszki (buraczki zostaw do innej potrawy).

Reklama

2. Gruszkę obierz ze skór ki, wykrój pestki. To samo zrób z winogronami.

3. Dołóż owoce i zmiksuj razem z naturalnym sokiem jabłkowym.

4. Gotowy koktajl schłodź w lodówce. Udekoruj kawałkiem buraczka. Najlepiej smakuje podany z kruszonym lodem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje

Kurier TV

Zobacz również

  • Elegancko i efektownie podane drinki to ważny element przyjęcia. Samo ich przygotowywanie jest wspaniałą zabawą, zwłaszcza, jeżeli możemy eksperymentować nie tylko z przepisami, ale i z dekoracjami. więcej