Witaminowy koktajl z botwinką
Składniki na 2 porcje: • pęczek botwinki • pół pęczka natki pietruszki • pół szklanki naturalnego soku jabłkowego • gruszka • 6 ciemnych winogron.
1. Botwinkę umyj, łodyżki i liście wrzuć do blendera razem z natką pietruszki (buraczki zostaw do innej potrawy).
2. Gruszkę obierz ze skór ki, wykrój pestki. To samo zrób z winogronami.
3. Dołóż owoce i zmiksuj razem z naturalnym sokiem jabłkowym.
4. Gotowy koktajl schłodź w lodówce. Udekoruj kawałkiem buraczka. Najlepiej smakuje podany z kruszonym lodem.
Artykuł pochodzi z kategorii: Napoje
Zobacz również
-
Elegancko i efektownie podane drinki to ważny element przyjęcia. Samo ich przygotowywanie jest wspaniałą zabawą, zwłaszcza, jeżeli możemy eksperymentować nie tylko z przepisami, ale i z dekoracjami. więcej