5 przepisów na zdrowe dania z ryb


 

Zdjęcie

Ryba z soczewicą i porami /Smacznego
Ryba z soczewicą i porami
/Smacznego

Ryba z soczewicą i porami

Składniki na 4 porcje:

Reklama

  • 150 g czerwonej soczewicy
  • 250 g pora
  • 2 łyżki oleju
  • 400 ml bulionu
  • 250 g filetów rybnych (np. mintaj, panga)
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki octu balsamicznego
 Przygotowanie:

Soczewicę przepłukać zimną wodą, osączyć na sicie. Pory pokroić w cienkie paski, przesmażyć na oleju dodać soczewicę, zalać bulionem i gotować 10-15 minut. Filety pokroić i posolić, usmażyć na oleju. Soczewicę doprawić solą, pieprzem i octem, podawać z rybą.


Czas przygotowania: 25 minut

Jedna porcja zawiera: 1970 kJ/471 kcal


Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Smacznego
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag polędwicy wołowej, sól, mielony czarny pieprz, kolorowy pieprz, 2-3 łyżki masła, 4 małe gruszki, sok wyciśnięty z cytryny, cukier. więcej