5 przepisów na zdrowe dania z ryb


 

Zdjęcie

Smacznego   /123RF/PICSEL
Smacznego  
/123RF/PICSEL

Ryba z soczewicą i porami

Składniki na 4 porcje:

Reklama

  • 150 g czerwonej soczewicy
  • 250 g pora
  • 2 łyżki oleju
  • 400 ml bulionu
  • 250 g filetów rybnych (np. mintaj, panga)
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki octu balsamicznego
 Przygotowanie:

Soczewicę przepłukać zimną wodą, osączyć na sicie. Pory pokroić w cienkie paski, przesmażyć na oleju dodać soczewicę, zalać bulionem i gotować 10-15 minut. Filety pokroić i posolić, usmażyć na oleju. Soczewicę doprawić solą, pieprzem i octem, podawać z rybą.


Czas przygotowania: 25 minut

Jedna porcja zawiera: 1970 kJ/471 kcal


Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Smacznego
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej