5 przepisów na zdrowe dania z ryb

 

Zdjęcie

Kapusta kiszona z rybą /Smacznego
Kapusta kiszona z rybą
/Smacznego

Kapusta kiszona z rybą

Składniki na 4 porcje:

Reklama

  • 1 cebula
  • 580 g kapusty kiszonej
  • łyżka sklarowanego masła
  • 4 jagody jałowca
  • 2 goździki
  • 1 listek laurowy
  • 100 ml białego wina
  • 50 ml bulionu
  • 300 g filetu z łososia
  • sól, pieprz
  • 150 ml mleka
  • 300 g wątłusza
  • 7 gałązek tymianku
 Przygotowanie:

Cebulę pokroić w piórka, kapustę kiszoną osączyć na sicie. Masło roztopić w rondelku, usmażyć cebulkę na złocisty kolor, dodać kkapustę i przyprawy. Wlać białe wino i bulion i gotować 15 minut.

 Łososia doprawić solą i pieprzem, ułożyć na kapuście i gotować pod przykryciem ok. 8 minut. Mleko i 200 ml wody posolić i zagotować. Wątłusza włożyć do mleka i trzymać 10 minut na bardzo małym ogniu. Oba rodzaje ryby wyjąć i poporcjować. Kapustę doprawić tymiankiem i podawać z rybą.


Czas przygotowania: 25 minut

Jedna porcja zawiera: 1130 kJ/270 kcal

 



Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Smacznego
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki mąki, sól, 1 żółtko, 20 dag margaryny, 20 dag piersi kurczaka, pieprz, przyprawa do gyrosa, olej, 2 ząbki czosnku, 1 op. mrożonki śródziemnomorskiej na patelnię, bazylia. więcej