Aksamitna zupa krem z cukinii

Składniki: ● 5 cukinii ● 700 ml bulionu warzywnego ● 1 cebula ● 1 ziemniak ● 2 ząbki czosnku ● 100 g serka topionego śmietankowego ● oliwa ● sól ● pieprz.

Zdjęcie

Aksamitna zupa krem z cukinii /123/RF PICSEL
Aksamitna zupa krem z cukinii
/123/RF PICSEL

1. W rondlu z szerokim dnem rozgrzej 2 łyżki oliwy. Wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i ziemniaka. Posól. Dodaj przeciśnięty czosnek. Dolej łyżkę oliwy i wrzuć pokrojone w kostkę umyte cukinie. Podsmaż wszystko, co jakiś czas mieszając.

Reklama

2. Zalej warzywa bulionem. Dodaj rozdrobniony serek topiony. Gotuj wszystko 10-15 minut pod przykryciem. Zblenduj zupę. Dopraw solą i pieprzem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej