Błyskawiczna pizza na ostro

Składniki na 4 porcje: 4 spody do pizzy , 4 łyżki przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, 2 chili, sól, 2 czerwone papryki, cebula, garść szpinaku, po 15 dag szynki dojrzewającej i żół tego sera, oliwki

1. Spody ułóż na blasze do pieczenia. Przecier pomidorowy wymieszaj z przeciśniętym czosnkiem oraz oczyszczonym i posiekanym chili. Dopraw solą. Pastą posmaruj spody.

2. Strąki papryki opłucz, osusz, pozbaw nasion. Miąższ pokrój w paski. Rozłóż na spodach razem z posza tkowaną cebulą. Posyp opłukanymi liśćmi szpinaku. Na nich umieść plasterki szynki, po kilka oliwek i starty ser. Piecz 20 min w 180 st.

Reklama

Czas ok. 25 min; porcja – 480 kcal, cena 5 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej