Błyskawiczna pizza na ostro

Składniki na 4 porcje: 4 spody do pizzy , 4 łyżki przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, 2 chili, sól, 2 czerwone papryki, cebula, garść szpinaku, po 15 dag szynki dojrzewającej i żół tego sera, oliwki

1. Spody ułóż na blasze do pieczenia. Przecier pomidorowy wymieszaj z przeciśniętym czosnkiem oraz oczyszczonym i posiekanym chili. Dopraw solą. Pastą posmaruj spody.

2. Strąki papryki opłucz, osusz, pozbaw nasion. Miąższ pokrój w paski. Rozłóż na spodach razem z posza tkowaną cebulą. Posyp opłukanymi liśćmi szpinaku. Na nich umieść plasterki szynki, po kilka oliwek i starty ser. Piecz 20 min w 180 st.

Reklama

Czas ok. 25 min; porcja – 480 kcal, cena 5 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki ● 3 dag suszonych grzybów ● 15 dag kaszy gryczanej ● sól ● cebula ● 30 dag twarogu ● 2 jajka ● 35 dag mąki ● pieprz ● olej. Przygotowanie 80 min ✔ Porcja 470 kcal ✔ Przepis na 6 porcji. więcej