Błyskawiczne roladki z szynki z mozzarellą

● 4 kule sera mozzarella ● ok. 200 g szynki parmeńskiej w plastrach ● sól, pieprz ●2-3 łyżki czerwonego pesto z suszonymi pomidorami ● olej ● 2 łyżeczki ziół prowansalskich; ew. na sos: ● 2 pomidory ● cebulka ● 1/2 puszki pomidorów bez skórki.

Reklama

1 Mozzarellę odsącz z zalewy, pokrój w słupki. Oprósz solą, pieprzem, ziołami.

2 Kawałki sera posmaruj odrobiną pesto.

3 Następnie zawiń dokładnie w kawałki plastrów szynki (możesz spiąć wykałaczkami).

4 Lekko natłuść olejem. Ułóż na patelni lub w naczyniu żaroodpornym i przypiecz. Możesz podać z sosem (zmiksuj pomidory, podduś z cebulką na łyżce oleju i dopraw).

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej