Błyskawiczne sosy do mięsnych przekąsek

Dobrze dobrany sos to najlepszy sposób, aby podkreślić smak pasztetu. Z naszymi przepisami nawet kulinarni debiutanci przygotują bez problemu najsmaczniejsze dodatki.

Tatarski: osącz słoiczek marynowanych grzybków. Posiekaj je. Pokrój w kosteczkę kawałek marynowanej papryki oraz 3 korniszony. Rozdrobnione składniki wymieszaj z 2 szkl. majonezu. Przypraw do smaku.

Reklama

Słodko-kwaśny: osącz 1 słoik (ok. 500 ml) śliwek w zalewie octowej. Usuń pestki, owoce potnij na drobne kawałki. Dodaj po szklance powideł i konfitury żurawinowej do mięs. Sos przypraw do smaku.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej