Chlebki pita z szynką

Składniki na 4 porcje: ● 4 chlebki pita (okrągłe, płaskie placki, po przecięciu tworzy się w nich kieszonka; do kupienia np. w hipermarketach spożywczych) ● 4 plastry szynki ● sałata karbowana ● rukola ● ogórek małosolny ● ser camembert ● pomidorki koktajlowe ● sos majonezowy

Reklama

Sałatę karbowaną oraz rukolę dokładnie umyj i osusz. Umyj i osusz także pomidorki koktajlowe, pokrój je w ćwiartki.

Ser camembert (może być także brie) pokrój w wąskie paski. Chlebki pita lekko opiecz, do środka włóż obie sałaty.

Do każdej „kieszonki” w chlebku włóż plasterek szynki (możesz ją zastąpić np. wędliną z indyka) oraz kawałki sera.

Dodaj ćwiartki pomidora, kawałki ogórka małosolnego. Każdą porcję polej dodatkowo sosem majonezowym.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej