Ciasto francuskie z kurczakiem

Składniki: opakowanie francuskiego ciasta, duża pierś kurczaka, plaster żółtego sera, trzy suszone pomidory, sól, pieprz kolorowy, papryka, roztrzepane jajko, słonecznik.

Mięso rozbij, przypraw. Połóż ser, pomidory, zwiń w rulon. Natnij w paski brzegi ciasta, rozłóż mięso. Spleć warkocz, owiń mięso. Posmaruj jajkiem. Piecz około 40 min w temp. 200˚C.

Reklama

Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza

Porcje 6. Przygot. 60 min. Cena 2,60 zł. Kalorie 380 kcal.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Bella Relaks

Zobacz również

  • Grillowanie to jedna z popularniejszych form spędzania wolnego czasu w plenerze. Jest rozrywką nie tylko lubianą, ale też pełniącą ważną funkcję społeczną – wszak nic tak nie integruje jak wspólne... więcej