Ciasto francuskie z kurczakiem

Składniki: opakowanie francuskiego ciasta, duża pierś kurczaka, plaster żółtego sera, trzy suszone pomidory, sól, pieprz kolorowy, papryka, roztrzepane jajko, słonecznik.

Mięso rozbij, przypraw. Połóż ser, pomidory, zwiń w rulon. Natnij w paski brzegi ciasta, rozłóż mięso. Spleć warkocz, owiń mięso. Posmaruj jajkiem. Piecz około 40 min w temp. 200˚C.

Reklama

Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza

Porcje 6. Przygot. 60 min. Cena 2,60 zł. Kalorie 380 kcal.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Bella Relaks

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej