Ciasto francuskie z parówkami

Składniki: dwa opakowanie ciasta francuskiego, cebula, 4 parówki, 40 dag pieczarek, 8 plastrów ser żółtego, 15 dag startego żółtego sera, ostra mielona papryka, sól, pieprz, olej.

Pieczarki umyj, pokrój w plasterki, cebulę oczyść i posiekaj. Rozgrzej olej i smaż grzyby z cebulą do chwili, aż odparuje nadmiar płynu. Przypraw solą, papryką oraz pieprzem.

Reklama

Oba płaty ciasta rozmroź. Jedno opakowanie ciasta pokrój na kwadraty. Na połowie każdego kwadratu rozłóż trochę farszu, posyp startym żółtym serem. Zlep w trójkąt.

Drugi płat ciasta pokrój też w kwadraty. Na połowie połóż pół parówki, nakryj połową plastra sera. Zlep w rulon, posyp papryką.

Przygotowane paszteciki piecz 15 minut w temp. 180˚C. Podawaj na gorąco.

Porcje 8. Przygotowanie 80 min. Cena 1,40 zł. Kalorie 380 kcal.

Przepis przysłała Tatiana Lewandowska ze Świecia.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Bella Relaks

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej