Cielęcina na soli

Składniki: 4 sznycle cielęce, 4 łyżki soli morskiej, olej do smażenia, pieprz do smaku.

Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów

Reklama

1. Sznycle cielęce lekko rozbij. Suchą patelnię, najlepiej z nieprzywierającą powłoką, mocno rozgrzej. Wsyp sól morską. Ułóż sznycle cielęce i na małym ogniu smaż 4-5 min z każdej strony. Sznycle zdejmij.

2. Na patelnię wlej olej, rozgrzej. Włóż sznycle, smaż kilka minut na delikatny rumiany kolor (sprawdź, czy mięso jest usmażone w środku). Sznycle oprósz pieprzem. Podaj np. z purée ziemniaczanym.

Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3,30 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej