Drobiowe łódeczki z papryką

Gotowanie dla rodziny to dla mnie prawdziwa przyjemność. Staram się, aby na talerzu było smacznie i kolorowo. Ta potrawa jest tego przykładem. Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego

Składniki: 2 filety z piersi kurczaka (małe lub średnie), po strąku czerwonej, zielonej i żółtej papryki, sól, pieprz, ostra mielona papryka, olej do smażenia

Reklama

Przygotowanie: Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, usuń błonki i kostki. Filety przekrój wzdłuż na pół, odetnij odstające skrawki mięsa tak, aby z jednego filetu powstały dwa paski.

Lekko rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą. Oprósz z obydwu stron solą, pieprzem i ostrą papryką. Złóż na pół, formując łódeczki. Brzegi na obu końcach zepnij wykałaczkami.

Papryki umyj, usuń pestki, pokrój na cienkie paski. Napełnij łódeczki. Obsmaż ze wszystkich stron na oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego.

Piecz 25 min w 175°C. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag polędwicy wołowej, sól, mielony czarny pieprz, kolorowy pieprz, 2-3 łyżki masła, 4 małe gruszki, sok wyciśnięty z cytryny, cukier. więcej