Drobiowe roladki z kolorową papryką

4 porcje Składniki na 4 porcje: 2 cebule, sól, 4 łyżki masła, 2 kolorowe papryki, 1 marchew, 4 sznycle z drobiu (po 15 dag), 4 łyżki kon cent. pomidor., 1/4 l bulionu, 1/4 szkl. śmietany 22 proc., mąka, vegeta, olej, pieprz.

1 Cebule obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, zrumień. Papryki opłucz, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Miąższ drobno pokrój. Dodaj do cebuli. Duś 3-5 minut, aż warzywa się zeszklą. Marchew oczyść, obgotuj, pokrój w paski.

2 Mięso umyj, osusz, rozbij delikatnie tłuczkiem. Natrzyj olejem, oprósz przyprawą typu vegeta i posmaruj z jednej strony koncentratem (2 łyżki). Na każdym plastrze ułóż porcję duszonych warzyw oraz paski marchewki.

Reklama

3 Mięso z farszem ciasno zwiń, formując roladki. Pospinaj je wykałaczkami lub obwiąż nitką. Roladki obtocz w mące. W głębokiej patelni lub brytfance rozgrzej 2 łyżki oleju, obsmaż na nim roladki. Zalej bulionem, duś pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Resztę warzyw i koncentratu wymieszaj ze śmietaną. Dodaj do potrawy, dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj z warzywami.

czas ok. 45 min; porcja – 260 kcal, cena 3,80 zł

Zdjęcie

/Arch/123RF Picsel
/Arch/123RF Picsel

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej