Drożdżowe kukurydzianki

Ciasto: 3 szklanki mąki, 3 dag drożdży, jajko, łyżeczka cukru. Farsz: pierś kurczaka, pół puszki kukurydzy, mała czerwona papryka, pół cukinii, jajko, białko, łyżka mąki, sól, pieprz, olej do smażenia

Ciasto: składniki wyrób z łyżeczką soli i ciepłą wodą (ok. szklanki) na gładkie ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Farsz: kurczaka przypraw, przesmaż na oleju. Cukinię i paprykę pokrój, podsmaż na oleju. Dodaj kurczaka i kukurydzę, podduś.

Reklama

Odlej nadmiar wody. Jajko rozrób z mąką, wlej do kurczaka, połącz, przypraw. Ciasto rozwałkuj, wykrój kwadraty.

Ułóż farsz, uformuj koperty. Posmaruj roztrzepanym białkiem. Piecz 25 min w 180°C.

Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej