Faszerowane ogórki

Składniki: 2 świeże ogórki, 8 plasterków boczku wędzonego, 1 cebula, 2 marchewki , sól, pieprz, 30 dag kurek , gałązka koperku, 2 łyżki masła, 2 łyżki śmietany.

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Z obranych ogórków wydrąż 3/4 gniazda nasiennego. Owiń je paskami boczku, zepnij wykałaczką i obsmaż. Na maśle podsmaż pokrojoną w kosteczkę marchewkę i cebulę. Dodaj grzyby, posiekany koperek oraz śmietanę. Farszem napełnij ogórki. Całość zapiecz w piekarniku.

Reklama

Do ogórków możesz przygotować farsz na bazie mięsa mielonego

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej