Grillowana sałatka caprese

Składniki: 2 opakowania sera mozzarella (po 12,5 dag), 3-4 duże dojrzałe pomidory, 4 łyżki oliwy, sól, czarny pieprz, słodka mielona papryka, kilka listków świeżej bazylii.

1 Osącz z zalewy kulki mozzarelli, pokrój je w niezbyt grube plasterki. Pomidory opłucz, pozbaw gniazd nasiennych oraz nasady ogonków i również pokrój w plastry. Jeśli chcesz, pomidory możesz wcześniej sparzyć, przelać zimną wodą i obrać ze skórki.

2 Przygotuj 4 średnie kawałki folii aluminiowej. Na każdym układaj na przemian plastry sera mozzarella oraz pomidorów. Całość polej oliwą, oprósz solą, pieprzem oraz słodką papryką i posyp listkami bazylii. Zwiń pakieciki. Grilluj 10-15 minut.

Reklama

czas ok. 20 min; porcja – 170 kcal, cena 2,50 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej