Grillowane warzywa z ziołami na słodko

Składniki: 3 marchewki • 1 cukinia • 2 pietruszki • 1/2 selera • 2 łyżeczki siekanego rozmarynu • 1 łyżeczka oregano i bazylii • sól • 4 łyżki oliwy z oliwek • 1 łyżka cukru trzcinowego • listki rukoli.

Marchewki i pietruszki obierz i przekrój wzdłuż na 4 części. Seler i cukinię pokrój na plastry o grubości 0,5 cm (cukinię wzdłuż). Warzywa polej oliwą, posól, dodaj zioła i cukier. Wymieszaj.

Reklama

Grilluj je na tacce równomiernie rozłożone do momentu, aż się zrumienią. Cukinię możesz zdjąć trochę wcześniej niż pozostałe warzywa. Podawaj z listkami rukoli.

• 25 minut • dla 4 osób • cena ok. 6 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Show
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej