Grzanki z awokado i serkiem

Składniki dla 4 osób: 8 kromek chleba tostowego • dojrzałe awokado • pół pęczka natki pietruszki • 10 dag sera feta • 10 dag sera kremowego kanapkowego • 4 plasterki szynki • 2 rzodkiewki • oliwa • cytryna • pieprz • sól.

Reklama

1 Awokado umyj, przekrój na pół, wydrąż. Zmiksuj w blenderze część natki, fetę, ser kanapkowy, łyżeczkę oliwy i łyżeczkę soku z cytryny. Przypraw pastę solą i pieprzem. Rzodkiewki pokrój w plastry. Tosty opiekaj kilka minut.

2 Tosty pokrój na kwadraty. Posmaruj je pastą, udekoruj plasterkami rzodkiewki, zwiniętymi w rulonik plasterkami szynki i listkami natki.

CZAS: około 15 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Grillowanie to jedna z popularniejszych form spędzania wolnego czasu w plenerze. Jest rozrywką nie tylko lubianą, ale też pełniącą ważną funkcję społeczną – wszak nic tak nie integruje jak wspólne... więcej