Gulasz orzechowy

Składniki: ● podwójna pierś kurczaka ● 1 duża cebula ● 3-4 łyżki masła orzechowego ● 1 łyżka przecieru pomidorowego ● imbir ● ostra papryka ● sól ● pieprz ● olej do smażenia ● 1/2 szklanki wody

1. Pierś umyj, osusz i pokrój w grubą kostkę. Natrzyj solą, papryką, imbirem i pieprzem. Odstaw na 2 godziny. Następnie obsmaż na rozgrzanym oleju. Dołóż posiekaną cebulę i wlej wodę. Duś aż mięso będzie miękkie.

Reklama

2. Po kilkunastu minutach dodaj przecier pomidorowy. Gdy się zagotuje, dołóż masło orzechowe. Wymieszaj.

3. Duś, aż składniki się połączą. Jeśli woda wyparuje, uzupełnij ją. Gulasz nie powinien być zbyt gęsty. Dopraw go do smaku solą, pieprzem i papryką.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki mąki, sól, 1 żółtko, 20 dag margaryny, 20 dag piersi kurczaka, pieprz, przyprawa do gyrosa, olej, 2 ząbki czosnku, 1 op. mrożonki śródziemnomorskiej na patelnię, bazylia. więcej