Gulasz słowiański

Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego, 3 cebule, 7 pomidorów, 10 czerwonych papryk, pół szklanki ryżu, mielona papryka, sól, wegeta, olej

Przygotowanie: Mięso pokrój na kawałki i obsmaż na oleju razem z pokrojoną cebulą.

Dodaj pokrojoną paprykę i znów smaż chwilę. Podlej wodą i duś, aż mięso będzie prawie miękkie. Włóż pokrojone pomidory oraz opłukany ryż, duś ok. 20 min. Przypraw.

Reklama

Przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp mieloną papryką. Zapiekaj 15 min. w temp. 200˚C.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej