Gulasz słowiański

Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego, 3 cebule, 7 pomidorów, 10 czerwonych papryk, pół szklanki ryżu, mielona papryka, sól, wegeta, olej

Przygotowanie: Mięso pokrój na kawałki i obsmaż na oleju razem z pokrojoną cebulą.

Dodaj pokrojoną paprykę i znów smaż chwilę. Podlej wodą i duś, aż mięso będzie prawie miękkie. Włóż pokrojone pomidory oraz opłukany ryż, duś ok. 20 min. Przypraw.

Reklama

Przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp mieloną papryką. Zapiekaj 15 min. w temp. 200˚C.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 2 główki czosnku, 6 łyżek oliwy, 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego, 3 pomidory, 2 cebule, 1 łyżka musztardy, pół łyżeczki miodu, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej