Gulasz węgierski

Składniki: 1 kg wieprzowiny, duża cebula, 2 szklanki bulionu mięsnego, 2 ząbki czosnku, 3 pomidory, 2 marchewki, mała cukinia, czerwona papryka, 3 duże ziemniaki, listek laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, majeranek, bazylia, kminek, słodka i ostra papryka, sól , pół pęczka posiekanej natki, olej

Przygotowanie: Wieprzowinę umyj, osusz, pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Paprykę oczyść, marchewki obierz, cukinię umyj, wytnij miąższ.

Reklama

Warzywa pokrój na kawałki. Pomidory sparz, obierz, pokrój. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę.

Olej rozgrzej w garnku, zeszklij cebulę. Dodaj mięso, wymieszaj, obsmaż. Wlej bulion, gotuj do miękkości.

Dodaj warzywa i przyprawy, duś do miękkości. Gulasz przypraw do smaku, posyp natką. Podawaj z ziemniakami, kaszą gryczaną, pieczywem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej