1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w niewielką kostkę. Oprósz wszystkie kawałki mąką, solą i dość obficie pieprzem. Cebulę pokrój w piórka. W rondlu rozgrzej smalec, zeszklij na nim cebulę. Wrzuć pokrojone mięso, obsmaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Podlej wodą, duś przykryte na małym ogniu.
2. Bakłażan ze skórką pokrój w kostkę. Fasolkę przebierz, odetnij końce, pozbaw ją włókien. Każdy strączek pokrój na 3 części. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w ósemki. Grzyby oczyść, umyj pod bieżącą wodą, pokrój w plasterki.
3. W rondlu rozgrzej olej, wrzuć warzywa i grzyby. Posól, duś pod przykryciem około pół godziny. Do warzyw włóż mięso z cebulą, delikatnie wymieszaj, przypraw do smaku. Duś pod przykryciem do miękkości.