Gulasz z kiszoną kapustą

Składniki: 2 piersi kurczaka, 80 dag kiszonej kapusty, cebula, kwaśne jabłko, półtorej szklanki bulionu warzywnego, duży ziemniak, słodka papryka, majeranek, sól, pieprz, pół szklanki kwaśnej śmietany, masło, 3 zielone papryki, łyżka natki, olej.

Przepis przysłała Iwona Zalepińska z Wudzyna

Reklama

1. Kurczaka pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso, smaż 5 min. Dodaj posiekaną kapustę i obrane, pokrojone jabłko, zalej bulionem. Gotuj 20 minut. Przypraw do smaku.

2. Ziemniaka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do mięsa, gotuj kilka minut. Zdejmij z ognia, wlej śmietanę, połącz, przypraw. Zagotuj.

3. Masło stop na patelni, podsmaż pokrojone papryki. Dodaj do gulaszu, wymieszaj. Posyp natką i słodką papryką.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag polędwicy wołowej, sól, mielony czarny pieprz, kolorowy pieprz, 2-3 łyżki masła, 4 małe gruszki, sok wyciśnięty z cytryny, cukier. więcej