Gulasz z parówkami

Składniki: 10 dag boczku, 3 łyżki oleju, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, łyżka mąki, 2 łyżeczki słodkiej papryki, szklanka bulionu warzywnego, 1/2 kalafiora, 2 zielone papryki, 3 pomidory, 2 marchewki, 3 łyżki groszku, 2 łyżki keczupu, 20 dag mini- paróweczek, kalarepa, sól, pieprz

W głębokim garnku podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Dodaj drobno posiekany cebulę oraz czosnek. Całość smaż na małym ogniu, aż cebula się zeszkli.

Reklama

Mieszankę oprósz mąką, dodaj mieloną paprykę i wlej bulion. Oczyszczone warzywa pokrój na mniejsze kawałki, wrzuć do garnka z cebulą i duś do miękkości. W razie potrzeby podlewaj wodą. Gdy warzywa będą miękkie, wlej keczup i wrzuć parówki.

Całość dopraw solą, pieprzem i duś jeszcze przez chwilę. Gotowy gulasz warzywny podawaj np. z pieczywem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej