Hiszpański omlet z pomidorami - w 55 minut

Śniadanie doskonałe.

Zdjęcie

Hiszpański omlet z pomidorami /Smacznego
Hiszpański omlet z pomidorami
/Smacznego

Składniki na 4 porcje:

  • 500 g pomidorów
  • 2 cebule
  • 6 jaj
  • 150 ml mleka
  • sól, pieprz
  • oregano
  • 4 plastry bekonu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Reklama

 Pomidory i cebule pokroić w plastry. Jajka roztrzepać z mlekiem. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Bekon pokroić na mniejsze kawałeczki i uprażyć na patelni bez tłuszczu. ¼ cebuli poddusić na oliwie, dołożyć ¼ pomidorów i zalać wszystko ¼ masy jajecznej. Smażyć 10 minut pod przykryciem. Na koniec posypać bekonem i oregano. W taki sam sposób usmażyć 3 kolejne omlety.


Czas przygotowania 55 minut

Jedna porcja zawiera 1340 kJ/320 kcal

4 Porcji


Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób: 50 dag schabu • kilka pieczarek • 2 buraki • 8 średnich ziemniaków • 20 dag brukselki • pół puszki (lub jedna mała) mleka kokosowego • ćwierć szklanki mąki • łyżka oleju... więcej