Hiszpański omlet z pomidorami - w 55 minut

Śniadanie doskonałe.

Zdjęcie

Hiszpański omlet z pomidorami /Smacznego
Hiszpański omlet z pomidorami
/Smacznego

Składniki na 4 porcje:

  • 500 g pomidorów
  • 2 cebule
  • 6 jaj
  • 150 ml mleka
  • sól, pieprz
  • oregano
  • 4 plastry bekonu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Reklama

 Pomidory i cebule pokroić w plastry. Jajka roztrzepać z mlekiem. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Bekon pokroić na mniejsze kawałeczki i uprażyć na patelni bez tłuszczu. ¼ cebuli poddusić na oliwie, dołożyć ¼ pomidorów i zalać wszystko ¼ masy jajecznej. Smażyć 10 minut pod przykryciem. Na koniec posypać bekonem i oregano. W taki sam sposób usmażyć 3 kolejne omlety.


Czas przygotowania 55 minut

Jedna porcja zawiera 1340 kJ/320 kcal

4 Porcji


Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag masła, 3 żółtka, 2 szkl. mąki, szczypta soli, 1/2 szkl. cukru, 1 op. cukru waniliowego, olejek migdałowy, 5-6 mandarynek lub 3 pomarańcze, 15 dag dżemu morelowego. więcej