Hot-dog z grzybami

Składniki ciasta: l drożdżowy zaczyn (z 3 dag drożdży, mąki, cukru, mleka) l 50 dag mąki l pół szklanki wody l 15 dag stopionego masła l po łyżeczce soli, pieprzu, bazylii. Ponadto: l po 5 parówek i plastrów żółtego sera l 8 marynowanych pieczarek

1. Wyrośnięty zaczyn drożdżowy wyrób z pozostałymi składnikami ciasta. Odstaw, aby wyrosło. Potem znów wyrób ciasto. Oderwij kawałek, resztę podziel na 8 części. Każdą rozwałkuj.

2. Na placku połóż pół plasterka sera, pół parówki, pokrojoną pieczarkę. Zwiń ciasto w rulon, podwiń boki.

Reklama

Pozostały kawałek ciasta rozwałkuj, potnij na paski. Owiń każdy rulonik. Piecz potrawę 30 min w temp. 180˚C.

Porcje 10

Przygotowanie 70 min

Cena 1,05 zł

Kalorie 310 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Bella Relaks

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej