Indyk słodko-kwaśny

Składniki: 1 kg indyka, olej, zioła prowan salskie, sól, cukier, słodka papryka, 4 ząbki czosnku, czerwona papryka, słoiczek przecieru pomidorowego, kostka rosołowa drobiowa, łyżeczka mąki.

1. Indyka pokrój na plastry, rozbij przez folię spożywczą. Obsmaż z obydwu stron na oleju.

2. Do garnka włóż mięso, wlej litr wody (indyk powinien być nią przykryty). Dodaj kostkę rosołową, oprósz ziołami prowansalskimi, słodką pap ryką, solą i cukrem.

Reklama

3. Czosnek obierz, posiekaj, dodaj do mięsa. Paprykę oczyść, pokrój w paski, dodaj do mięsa. Składniki wymieszaj, duś pod przykryciem do miękkości. Dodaj przecier pomidorowy, zagęść mąką. Zagotuj, przypraw.

Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,60 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej