Jabłka z cynamonem i miętą

Składniki: ok. 1,5 kg jabłek (połowa kwaśnych), 3 goździki, kawałek cynamonu, pół szklanki naparu miętowego.

Przygotowanie:

Jabłka obierz, pokrój i usuń gniazda nasienne. Włóż do garnka. Dodaj cynamon, goździki i wlej napar z mięty. Gotuj ok. 15 minut, mieszając, po czy wyjmij cynamon i goździki. Ciepłe jabłka przetrzyj przez sitko. Nałóż do słoików i zakręć. Pasteryzuj przez 10 minut.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej