Jabłka z cynamonem i miętą

Składniki: ok. 1,5 kg jabłek (połowa kwaśnych), 3 goździki, kawałek cynamonu, pół szklanki naparu miętowego.

Przygotowanie:

Jabłka obierz, pokrój i usuń gniazda nasienne. Włóż do garnka. Dodaj cynamon, goździki i wlej napar z mięty. Gotuj ok. 15 minut, mieszając, po czy wyjmij cynamon i goździki. Ciepłe jabłka przetrzyj przez sitko. Nałóż do słoików i zakręć. Pasteryzuj przez 10 minut.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 2 główki czosnku, 6 łyżek oliwy, 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego, 3 pomidory, 2 cebule, 1 łyżka musztardy, pół łyżeczki miodu, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej