Jaglanka z rodzynkami i brzoskwiniami

Składniki na 1 porcję: ● pół szklanki suchej kaszy jaglanej ● szklanka wody ● pół szklanki mleka ● szczypta soli ● garść drobnych rodzynek ● brzoskwinia lub inny świeży owoc ● łyżka naturalnego miodu.

❶ Kaszę przepłucz na sicie, wrzuć do garnka, zalej wodą z mlekiem, wsyp szczyptę soli i gotuj na małym ogniu, aż cały płyn odparuje.

Reklama

❷ Rodzynki namocz, by zrobiły się miękkie, a następnie dołóż do jaglanki razem z łyżką miodu i wymieszaj.

❸ Podawaj z pokrojonymi brzoskwiniami.

Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: łatwe.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Telemax

Zobacz również

  • Składniki: 2 główki czosnku, 6 łyżek oliwy, 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego, 3 pomidory, 2 cebule, 1 łyżka musztardy, pół łyżeczki miodu, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej