Jaglanka z rodzynkami i brzoskwiniami

Składniki na 1 porcję: ● pół szklanki suchej kaszy jaglanej ● szklanka wody ● pół szklanki mleka ● szczypta soli ● garść drobnych rodzynek ● brzoskwinia lub inny świeży owoc ● łyżka naturalnego miodu.

❶ Kaszę przepłucz na sicie, wrzuć do garnka, zalej wodą z mlekiem, wsyp szczyptę soli i gotuj na małym ogniu, aż cały płyn odparuje.

Reklama

❷ Rodzynki namocz, by zrobiły się miękkie, a następnie dołóż do jaglanki razem z łyżką miodu i wymieszaj.

❸ Podawaj z pokrojonymi brzoskwiniami.

Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: łatwe.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Telemax

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej