Jaglanka z rodzynkami i brzoskwiniami

Składniki na 1 porcję: ● pół szklanki suchej kaszy jaglanej ● szklanka wody ● pół szklanki mleka ● szczypta soli ● garść drobnych rodzynek ● brzoskwinia lub inny świeży owoc ● łyżka naturalnego miodu.

❶ Kaszę przepłucz na sicie, wrzuć do garnka, zalej wodą z mlekiem, wsyp szczyptę soli i gotuj na małym ogniu, aż cały płyn odparuje.

Reklama

❷ Rodzynki namocz, by zrobiły się miękkie, a następnie dołóż do jaglanki razem z łyżką miodu i wymieszaj.

❸ Podawaj z pokrojonymi brzoskwiniami.

Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: łatwe.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Telemax

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag masła, 3 żółtka, 2 szkl. mąki, szczypta soli, 1/2 szkl. cukru, 1 op. cukru waniliowego, olejek migdałowy, 5-6 mandarynek lub 3 pomarańcze, 15 dag dżemu morelowego. więcej