Jajka nadziewane sosem tatarskim- przepis siostry Anastazji

Składniki na 5-6 porcji. Jajka: 5-6 jaj • 10-15 dag szynki • 2 łyżki kwaśnej śmietany • sól • pieprz. Sos tatarski: 1 słoik majonezu • 2-3 ogórki kiszone • 1/2 słoika groszku zielonego • 1 słoik pieczarek marynowanych • natka lub szczypiorek.

1. Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż. Wybrać żółtka i zemleć je z szynką, dodać śmietanę, sól, pieprz. Wymieszać i doprawić. Białka wypełnić masą, ułożyć na półmisku.

Reklama

2. Obrane ogórki i pieczarki pokroić w kostkę, dodać groszek, majonez i wymieszać. Doprawić. Dla uzyskania ostrości można dodać odrobinę musztardy.

Dla złagodzenia smaku – kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego. Sosem polać jaja, posypać drobno posiekaną zieloną pietruszką lub szczypiorkiem.

CZAS: około 30 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej