Jajka w cieście francuskim

Składniki: op. ciasta francuskiego, 4 jajka, czerwona papryka, 4 cebule, 20 dag startego sera żółtego, zioła prowansalskie, sól, pieprz, olej.

Reklama

Przepis przysłała Dagmara Mokrzycka z Lubiszyna

1. Cebule pokrój w półkrążki, paprykę w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj paprykę, wymieszaj. Podduś. Wbij jajka, wymieszaj, przypraw. Usmaż.

2. Masę ułóż na środku ciasta. Posyp startym serem (2 łyżki odłóż). Ciasto po bokach ponacinaj, zawiń do środka, formując warkocz. Posyp resztą sera i ziołami prowansalskimi. Piecz 20 minut w temp. 220°C.

Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej