Jarskie pierożki z dynią

Skłądniki na 8 porcji: • pół kg mąki • 2 jajka • sól • 2 łyżki oleju • szklanka wody; farsz: • kilogram obranej dyni • cebula • 2 ząbki czosnku • jajko • 30 dag białego sera • oliwa

1. Dynię pokrój i zeszklij na oliwie razem z posiekaną cebulą i czosnkiem.

Reklama

2. Ostudzone warzywa zmiksuj z serem, surowymi jajkami i przyprawami.

3. Składniki na ciasto zagnieć, rozwałkuj i wytnij koła. Nałóż na nie farsz, zlep i ugotuj we wrzątku.

4. Polej pierogi oliwą i udekoruj, np. suszonymi pomidorami i rukolą.

Czas: 80 min. 1 porcja = 340 kcal.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Kurier TV

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej