Jarskie pierożki z dynią

Skłądniki na 8 porcji: • pół kg mąki • 2 jajka • sól • 2 łyżki oleju • szklanka wody; farsz: • kilogram obranej dyni • cebula • 2 ząbki czosnku • jajko • 30 dag białego sera • oliwa

1. Dynię pokrój i zeszklij na oliwie razem z posiekaną cebulą i czosnkiem.

Reklama

2. Ostudzone warzywa zmiksuj z serem, surowymi jajkami i przyprawami.

3. Składniki na ciasto zagnieć, rozwałkuj i wytnij koła. Nałóż na nie farsz, zlep i ugotuj we wrzątku.

4. Polej pierogi oliwą i udekoruj, np. suszonymi pomidorami i rukolą.

Czas: 80 min. 1 porcja = 340 kcal.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej