Jarzynowe tagliatelle w sosie

Składniki na 4 porcje: 40 dag makaronu tagliatelle (wstążki), 1 cebula, olej, 2 marchewki, 1 cukinia, 1-2 ząbki czosnku, cukier, 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, bazylia.

1 Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź. Obraną cebulę poszatkuj. Marchewki oczyść, zetrzyj na tarce lub pokrój w słupki. Tak samo przygotuj cukinię. Czosnek przeciśnij przez praskę.

Reklama

2 Rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę z czosnkiem, a potem resztę warzyw. Smaż ok. 5 min. Podlej wodą, dodaj koncentrat. Wrzuć makaron, wymieszaj, dopraw solą, cukrem oraz pieprzem. Przed podaniem posyp bazylią.

czas ok. 40 min; porcja – 410 kcal, cena 2,10 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat kobiety
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Czas na kulinarną podróż! Oto zupełnie nowa linia przypraw "Kuchnie świata" Knorr, dzięki której każdy będzie mógł przyrządzić dania z prawdziwie egzotycznym akcentem. W linii odnajdziemy... więcej