Kanapka razowa z pstrągiem

SKŁADNIKI (4 porcje): 2 łyżki musztardy francuskiej, 1 łyżka płynnego miodu, 1/2 pęczka koperku, 1 długi ogórek, 4 liście sałaty, 15 dag wędzonego pstrąga, 8 kromek pieczywa razowego, 10 dag śmietankowego serka do kanapek, 1/2 pęczka koperku.

Przygotowanie:

Musztardę wymieszaj z miodem. Koperek opłucz, odłóż kilka gałązek do dekoracji, resztę drobno posiekaj i dodaj do sosu.

Reklama

Ogórek dokładnie umyj i pokrój w cienkie plasterki, odłóż osiem do dekoracji. Sałatę opłucz, osusz i porwij na drobne kawałki.

Filety z pstrąga podziel na mniejsze kawałki (ok. 5 cm). 4 kromki chleba posmaruj serkiem, ułóż na nim sałatę, ogórki i rybę. Skrop sosem i przykryj drugą kromką.

Każdą z kanapek udekoruj dwoma plasterkami ogórka i piórkami koperku.

Czas przygotowania: 15 minut 389 kcal/1 porcja

Zdjęcie

/Hamburg RCFF
/Hamburg RCFF

KOSZT: do 23 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Tele Tydzień
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej