Kanapka z tuńczykiem

Składniki na 4 sztuki: 4 bułki np. ciabatta lub 1 bagietka pszenna, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 1 średnia czerwona cebula, 4 liście sałaty, masło, gałązki koperku.

Przygotowanie:

Reklama

Bułki przekrój i posmaruj masłem. Na spodzie każdej rozłóż listek sałaty i pokrojoną w talarki cebulę rozdrobnionego tuńczyka oraz koperek. Ewentualnie posyp pestkami granatu.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki mąki, sól, 1 żółtko, 20 dag margaryny, 20 dag piersi kurczaka, pieprz, przyprawa do gyrosa, olej, 2 ząbki czosnku, 1 op. mrożonki śródziemnomorskiej na patelnię, bazylia. więcej