Kanapka z tuńczykiem

Składniki na 4 sztuki: 4 bułki np. ciabatta lub 1 bagietka pszenna, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 1 średnia czerwona cebula, 4 liście sałaty, masło, gałązki koperku.

Przygotowanie:

Reklama

Bułki przekrój i posmaruj masłem. Na spodzie każdej rozłóż listek sałaty i pokrojoną w talarki cebulę rozdrobnionego tuńczyka oraz koperek. Ewentualnie posyp pestkami granatu.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej