Kapuśniak na wędzonym boczku

Składniki dla 4 osób: 20 dag boczku wędzonego • 30 dag białej kiełbasy • pół główki średniej młodej kapusty • włoszczyzna • pęczek koperku • 4 ziemniaki • 2 łyżki masła klarowanego • liść laurowy • ziele angielskie • kminek • sól • pieprz.

Reklama

1 Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Włoszczyznę, kiełbasę, ziemniaki pokrojone w kostkę, ziele angielskie i liść laurowy włóż do garnka, zalej 1,5 l wody, gotuj 30 minut.

2 Boczek przełóż do garnka z wywarem, na tłuszczu uduś pokrojoną kapustę z koperkiem i kminkiem, dodaj do zupy, gotuj 20 min.

CZAS: około 1 godziny

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej