Kapusta z grochem

Składniki na 6 porcji: • kilogram kiszonej kapusty • pół kg wędzonego boczku • szklanka grochu łuskanego • 2 cebule • 2 łyżki mąki pszennej • sól • pieprz • kminek • łyżka majeranku • 2 łyżki oleju.

1. Groch namocz przez noc, ugotuj, odcedź. Kapustę odciśnij, poszatkuj i ugotuj w małej ilości wody, odcedź. Cebulę posiekaj drobno, boczek pokrój w słupki.

Reklama

2. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i przesmaż boczek. Oprósz składniki mąką i dodaj kapustę.

3. Całość wymieszaj z kminkiem, pieprzem i ewentualnie solą. Możesz dolać trochę wody, jeśli potrawa jest za gęsta.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej