Kaszotto z marchewką

Gdy zostanie nam kasza, można przygotować to danie.

Składniki: szklanka ugotowanej na sypko kaszy gryczanej, mała cebula, pół szklanki konserwowego groszku, pół szklanki konserwowej marchewki, sól czosnkowa, pieprz, płatki chili, 2 łyżki masła

Reklama

Przygotowanie: Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Groszek i marchewkę osącz z zalewy.

Masło stop na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj kaszę, podsmaż. Dodaj marchewkę i groszek, połącz, przypraw solą czosnkową i pieprzem, posyp płatkami chili. Smaż jeszcze około minuty. Kaszotto podawaj z mięsem (zrazami, gulaszem).

Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 2,50 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 2 główki czosnku, 6 łyżek oliwy, 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego, 3 pomidory, 2 cebule, 1 łyżka musztardy, pół łyżeczki miodu, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji. więcej