Kaszotto z marchewką

Gdy zostanie nam kasza, można przygotować to danie.

Składniki: szklanka ugotowanej na sypko kaszy gryczanej, mała cebula, pół szklanki konserwowego groszku, pół szklanki konserwowej marchewki, sól czosnkowa, pieprz, płatki chili, 2 łyżki masła

Reklama

Przygotowanie: Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Groszek i marchewkę osącz z zalewy.

Masło stop na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj kaszę, podsmaż. Dodaj marchewkę i groszek, połącz, przypraw solą czosnkową i pieprzem, posyp płatkami chili. Smaż jeszcze około minuty. Kaszotto podawaj z mięsem (zrazami, gulaszem).

Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 2,50 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej