Klopsiki z czosnkiem

Składniki: cebula, czosnek, marchewka, seler naciowy, 3 pomidory, pół puszki kukurydzy, olej, 30 dag mielonego mięsa, bułka tarta, sól, pieprz, papryka, op. makaronu spaghetti, 3/4 szkl. bulionu mięsnego, koncentrat pomidorowy, ser żółty

Przygotowanie: Pokrój marchewkę, seler, cebulę. Pomidory obierz i pokrój. Składniki podsmaż, dodaj kukurydzę i duś do miękkości. Wlej bulion, dodaj koncentrat i przypraw sos.

Reklama

Mięso wymieszaj z bułką tartą, przypraw. Uformuj małe pulpeciki i obsmaż na oleju. Włóż do sosu, podgrzej. Ugotuj makaron, odcedź. Ser żółty pokrój w słupki. Makaron polej sosem, posyp serem, udekoruj bazylią.

Porcje 4, Przygot. 60 min, Cena 1,80 zł, Kalorie 410 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej