Kluseczki z ciecierzycy

Składniki: puszka ciecierzycy, 4 ząbki czosnku, cebula, żółtko, 2 łyżki mąki razowej, pół łyżeczki sody oczyszczonej, masło, pęczek natki, sól, pieprz.

Reklama

1. Czosnek i cebulę obierz. Natkę posiekaj. Ciecierzycę osącz, zmiel z czosnkiem i cebulą. Dodaj mąkę, sodę i natkę, wymieszaj. Przypraw.

2. Z masy uformuj kulki, usmaż na maśle. Podaj np. z sosem jogurtowo-czosnkowym.

Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Chwila dla Ciebie

Zobacz również

  • Składniki: 6 zielonych szparagów, 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, kilka listków rukoli, pieprz, 10 dag masła, 3 żółtka, sól, 100 ml kremówki 30 proc. , 10 dag sera z pleśnią, cukier, 6 kromek... więcej