Kokardki na zimno z awokado

• 250 g makaronu kokardki • 1 awokado • dwie garście rukoli (lub innej sałaty) • 4 suszone pomidory • 1/2 granatu • ziołowy sos winegret: 4 łyżki oliwy z oliwek • 1/2 łyżki octu winnego • 1/2 łyżeczki posiekanej drobno bazylii, tymianku i oregano (mogą być suszone) • sól i pieprz.

• 10 minut • dla 2 osób • cena 10 zł

Reklama

Ugotuj makaron i po przelaniu zimną wodą odstaw do ostygnięcia. Umyj i osusz sałatę. Pomidory pokrój w paski, obierz awokado i pokrój w kosteczkę, wyłuskaj z granatu ziarna owocu. Wszystko pomieszaj z makaronem i polej winegretem.

Błyskawiczny sposób na zrobienie sosu: składniki umieść w niewielkim słoiku, zakręć wieczko i energicznie wstrząśnij. Później posól i popieprz do smaku. Niewykorzystany sos możesz przechować w lodówce.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Show

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej