Koktajlowe tosty z szynką

Składniki: 4 sztuki zielonych szparagów , 4 plasterki szynki, kilka gałązek rukoli, 4 kromki chleba, sól

Szparagi obierz, odetnij końcówki, umyj i gotuj w osolonej wodzie ok. 8 minut. Kromki włóż do tostera i zrumień.

Reklama

Każdy szparag zawiń w plaster szynki i przekrój na pół. Roladki ułóż po dwie na kromce chleba i udekoruj rukolą.

Rada: Tosty posmaruj masłem, majonezem light albo serkiem z ziołami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Olivia
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej