Koktajlowe tosty z szynką

Składniki: 4 sztuki zielonych szparagów , 4 plasterki szynki, kilka gałązek rukoli, 4 kromki chleba, sól

Szparagi obierz, odetnij końcówki, umyj i gotuj w osolonej wodzie ok. 8 minut. Kromki włóż do tostera i zrumień.

Reklama

Każdy szparag zawiń w plaster szynki i przekrój na pół. Roladki ułóż po dwie na kromce chleba i udekoruj rukolą.

Rada: Tosty posmaruj masłem, majonezem light albo serkiem z ziołami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Olivia
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Glazurowana pierś

    Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, sól, 4 łyżki oliwy, papryka miel., 1 łyżka soku z cytryny, pieprz, 2 łyżki miodu, kilka zielonych szparagów i pomidorków rzymskich, pół op. mieszanych sałat,... więcej