Koktajlowe tosty z szynką

Składniki: 4 sztuki zielonych szparagów , 4 plasterki szynki, kilka gałązek rukoli, 4 kromki chleba, sól

Szparagi obierz, odetnij końcówki, umyj i gotuj w osolonej wodzie ok. 8 minut. Kromki włóż do tostera i zrumień.

Reklama

Każdy szparag zawiń w plaster szynki i przekrój na pół. Roladki ułóż po dwie na kromce chleba i udekoruj rukolą.

Rada: Tosty posmaruj masłem, majonezem light albo serkiem z ziołami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Olivia
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej