Koktajlowe tosty z szynką

Składniki: 4 sztuki zielonych szparagów , 4 plasterki szynki, kilka gałązek rukoli, 4 kromki chleba, sól

Szparagi obierz, odetnij końcówki, umyj i gotuj w osolonej wodzie ok. 8 minut. Kromki włóż do tostera i zrumień.

Reklama

Każdy szparag zawiń w plaster szynki i przekrój na pół. Roladki ułóż po dwie na kromce chleba i udekoruj rukolą.

Rada: Tosty posmaruj masłem, majonezem light albo serkiem z ziołami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Olivia
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki mąki, sól, 1 żółtko, 20 dag margaryny, 20 dag piersi kurczaka, pieprz, przyprawa do gyrosa, olej, 2 ząbki czosnku, 1 op. mrożonki śródziemnomorskiej na patelnię, bazylia. więcej