Kolorowe naleśniki

Ciasto: 3 szklanki mąki, 2 szklanki mleka, 3/4 szklanki wody mineralnej, niegazowanej, 2 jajka, pasek słoniny do smażenia, sól, cukier po łyżeczce kurkumy, kakao, soku truskawkowego, szczypta cynamonu. Nadzienie I: 1/2 kg świeżych truskawek, dżem truskawkowy 250 ml . Nadzienie II: 2 kostki białego sera, 2 opak. serka waniliowego homogenizowanego, cukier puder.

1. Składniki na ciasto miksuję, dzielę na 4 części. Jedną pozostawiam bez dodatków, do drugiej dodaję kurkumę i cynamon, do trzeciej kakao, do czwartej sok. Wszystko mieszam i smażę naleśniki.

2. Składniki na nadzienie serowe miksuję. Truskawki kroję w cząstki. Połowę naleśników smaruję dżemem, resztę masą serową. Kładę na wierzchu po kilka cząstek truskawek. Zwijam naleśniki, oprószam cukrem pudrem.

Reklama

Przygotowanie 80 min • Porcja 240 kcal • Przepis na 6-8 porcji.

Tylko 0,60 zł za porcję.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Kobieta i życie
Więcej na temat:

Zobacz również

  • Składniki: Ćwiartka małej sałaty lodowej, 1 ogórek sałatkowy, 20 dag gotowanej lub smażonej piersi kurczaka, pół awokado, sok z cytryny, 1 mała czerwona cebula, kilka pomidorków koktajlowych, 3... więcej