Krem cukiniowy

Składniki na 8 porcjI: ■ kilogram cukinii ■ 5 świeżych pieczarek ■ 15 dag serka mascarpone ■ pół pora ■ pół cebuli ■ 2 łyżki masła ■ 2 łyżki oliwy ■ sól ■ pieprz czarny świeżo mielony

Przygotowanie: ➊ Cukinię oczyść z nasion (nie obieraj ze skórki), umyte pieczarki pokrój w plastry.

Reklama

➋ Por z cebulą posiekaj, po czym zeszklij na roztopionym maśle i rozgrzanej oliwie.

➌ Po chwili dodaj cukinię z pieczarkami, zalej gorącą wodą i gotuj około 15 minut.

➍ Na koniec dołóż ser mascarpone, dopraw solą oraz pieprzem i zmiksuj blenderem.

➎ Krem serwuj z grzankami.

➜ Przygotowanie: 40 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 190

Jedna porcja : 1,60 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki mąki, sól, 1 żółtko, 20 dag margaryny, 20 dag piersi kurczaka, pieprz, przyprawa do gyrosa, olej, 2 ząbki czosnku, 1 op. mrożonki śródziemnomorskiej na patelnię, bazylia. więcej