Krem z bakłażana na ostro

Składniki: 4 ząbki nieobranego czosnku, 2 bakłażany , 2 pomidory, łyżeczka mielonej papryki, łyżeczka pasty sezamowej, 1,5 litra bulionu warzywnego, śmietanka kokosowa, sól, pieprz. Przygotowanie:

Bakłażany, pokrojone pomidory i czosnek skrop oliwą i podpiecz. Czosnek wyciśnij z łupinek i razem z warzywami przełóż do garnka.

Zalej gorącym bulionem. Całość gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Następnie dodaj pastę sezamową i zmiksuj na gładką masę. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Przed podaniem zrób kleksy ze śmietany.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej