Krem z fasolki szparagowej

Składniki na 6 porcji: • pół kg fasolki szparagowej • 3 ziemniaki • marchewka • 2 ząbki czosnku • pietruszka • sól • biały pieprz • kostka rosołowa • śmietanka kremówka 30%.

Zdjęcie

Krem z fasolki szparagowej /123/RF PICSEL
Krem z fasolki szparagowej
/123/RF PICSEL

1. Fasolkę umyj. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i czosnek obierz, po czym pokrój na mniejsze kawałki.

2. Ugotuj warzywa na parze. Gdy będą miękkie, wrzuć je do garnka z gotującym się bulionem. Po około 5 minutach gotowania zmiksuj na gładki krem.

Reklama

3. Na koniec połącz zupę ze śmietanką kremówką i dosyp do smaku odrobinę soli oraz białego pieprzu.

Czas: 40 min. 1 porcja = 180 kcal.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag wieprzowiny, olej, 2-3 łyżki przyprawy do kebaba, kilka pomidorków rzymskich, 1 ogórek, sól, seler naciowy, pół małej sałaty rzymskiej, 4 tortille, sos chili, pieprz. więcej