Krem z fasolki szparagowej

Składniki na 6 porcji: • pół kg fasolki szparagowej • 3 ziemniaki • marchewka • 2 ząbki czosnku • pietruszka • sól • biały pieprz • kostka rosołowa • śmietanka kremówka 30%.

Zdjęcie

Krem z fasolki szparagowej /123/RF PICSEL
Krem z fasolki szparagowej
/123/RF PICSEL

1. Fasolkę umyj. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i czosnek obierz, po czym pokrój na mniejsze kawałki.

2. Ugotuj warzywa na parze. Gdy będą miękkie, wrzuć je do garnka z gotującym się bulionem. Po około 5 minutach gotowania zmiksuj na gładki krem.

Reklama

3. Na koniec połącz zupę ze śmietanką kremówką i dosyp do smaku odrobinę soli oraz białego pieprzu.

Czas: 40 min. 1 porcja = 180 kcal.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Kurier TV

Zobacz również

  • 3 tosty pszenne, 4 kotlety schabowe (po ok. 17,5 dag każdy), 12,5 dag sera camembert, 1 jajko, 2 łyżeczki konfitury żurawinowej do mięs, sól, pieprz, 2 łyżki mąki, 3-4 łyżeczki oleju, roszponka i... więcej