Krem z kukurydzy

Składniki: kolba kukurydzy, 5 ziemniaków, chili, 2 łyżki masła, cebula, po 2 szklanki mleka i rosołu z kurczaka, sól, 1/2 łyżeczki curry,szczypiorek, papryka słodka.

Zdjęcie

Krem z kukurydzy /123/RF PICSEL
Krem z kukurydzy
/123/RF PICSEL

Warzywa obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka z wcześniej roztopionym masłem. Smaż kilka minut. Wlej rosół, wsyp curry i duś, aż warzywa będą miękkie. Wrzuć ziarna kukurydzy, wlej mleko i gotuj przez 8 minut. Całość zmiksuj. Dopraw solą, papryką i chili. Zupę podawaj, posypaną szczypiorkiem.

Reklama

Zupę możesz podać z bułeczkami zapiekanymi w piekarniku z żółtym serem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki mąki, sól, 1 żółtko, 20 dag margaryny, 20 dag piersi kurczaka, pieprz, przyprawa do gyrosa, olej, 2 ząbki czosnku, 1 op. mrożonki śródziemnomorskiej na patelnię, bazylia. więcej