Krem z ricotty z miodem, tymiankiem i cytryną

Z kuchni Południowego Tyrolu.

Zdjęcie

fot. Südtirol Marketing /materiały prasowe
fot. Südtirol Marketing
/materiały prasowe
Składniki:

- 100 g ricotty,
- 20 ml śmietany,
- 1 jabłko,
- 1 kilka kropel soku z cytryny,
- 1 łyżeczka drobno pokrojonego tymianku,
- świeżo zmielony pieprz,
- sól

Reklama

Przygotowanie:

Ricotte i śmietanę utrzeć na gładki krem. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Dodać pokrojone w kostkę jabłko do kremu i wymieszać. Skropić cytryną, dodać tymianek i przyprawić solą i pieprzem.

Wskazówki i rekomendacje

Krem idealnie nadaje się do posmarowania chleba.
Źródło: Südtirol Marketing

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

materiały prasowe

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag masła, 3 żółtka, 2 szkl. mąki, szczypta soli, 1/2 szkl. cukru, 1 op. cukru waniliowego, olejek migdałowy, 5-6 mandarynek lub 3 pomarańcze, 15 dag dżemu morelowego. więcej