Krem z ricotty z miodem, tymiankiem i cytryną

Z kuchni Południowego Tyrolu.

Zdjęcie

fot. Südtirol Marketing /materiały prasowe
fot. Südtirol Marketing
/materiały prasowe
Składniki:

- 100 g ricotty,
- 20 ml śmietany,
- 1 jabłko,
- 1 kilka kropel soku z cytryny,
- 1 łyżeczka drobno pokrojonego tymianku,
- świeżo zmielony pieprz,
- sól

Reklama

Przygotowanie:

Ricotte i śmietanę utrzeć na gładki krem. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Dodać pokrojone w kostkę jabłko do kremu i wymieszać. Skropić cytryną, dodać tymianek i przyprawić solą i pieprzem.

Wskazówki i rekomendacje

Krem idealnie nadaje się do posmarowania chleba.
Źródło: Südtirol Marketing

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

materiały prasowe

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier. więcej