Krem ziemniaczany

Składniki: 2 małe pory, marchewka, 3 ziemniaki, 2 jabłka, 8 plasterków upieczonego boczku, szklanka soku jabłkowego, pół szklanki śmietany, łyżka masła, sól, pieprz , szczypiorek.

Przygotowanie:

W dużym garnku rozgrzej masło. Wrzuć pokrojone w kostkę jabłka i warzywa. Wlej wodę i zagotuj, aż odparuje 1/3. Odstaw do wystudzenia i zmiksuj na gładki krem.

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dolej sok i gotuj przez 30 minut. Dodaj śmietanę.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Dania główne

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag polędwicy wołowej, sól, mielony czarny pieprz, kolorowy pieprz, 2-3 łyżki masła, 4 małe gruszki, sok wyciśnięty z cytryny, cukier. więcej